Tuesday, October 20, 2009

Wahhh puas hati....

Salam...
baru balik dari kampus td...
ringan badan rasa....
buat latihan fitness td...
maklum la dah lama x buat...dah brp minggu dah x buat...
jadi lemah lak badan sebab lama x buat...

lagipun x lama lagi nak grading kan....so fitness kena manTOPBB (qalqalah disitu).....
kepada anak2 buah ku dalam Silat Gayong(cewaah)...
ingat sume grading dah tak lama, start la igt2 ape yg patut...
yang penting buat latihan fitness tu dulu....
still ada masa lagi ni...
untuk starting kepada bebdk yg ada 'puncing beg' a.k.a 'one pack' kat perut tu buat la jog 3 round tu mula2....pastu proceed ke 5 pastu 7....kalu bleh la....bagi yg dah ada '6 pack' tu bleh la cabar diri tuk wat 10 round kan....huhuhu...mmg letih r....pening kepala sekejap wat sebyk tu....utk pumping tu try r wat 50 kali bab kata cikgu....sit up pun 50 kali...kalu dapat wat 100 pun ok gak...hahaha..(mmg cram la perut korg wat sit up 100 kali)..
wat peringkat by peringkat r...ada yg x mampu wat slow2....ni nasihat dr aku jer....
nk dgr ,dgr....xnk dgr sudah.....x rugi kat aku pun....tp better wat awal2....

ape pun utk hari ni aku nyer target tercapai....bagi aku dari pd wat fitness ni dpt disiplinkan diri...mmg menguji minda korg....kalu mula2 set nk wat 10 round jogging cthnyer...mcm mane pun mesti cukupkan 10 round....tp mmg byk cabaran r..antaranya letih,pancit..lelah...lagi2 bila masuk round yg ke-6,8 & 9..situ otak dah mula ckp "dah r tu cukup r 8 round"...hai..mmg satu cabaran besar kat situ....tp kena wat mind set "10 round...10 round"..betul ckp cikgu PJ aku dulu...jogging ni dapat membentuk diri yg manTOP..dari segi fizikal pun bagus dari segi rohani(minda) pun bagus....sbb utk abiskan task dlm jogging tu byk bermain ngn minda sebnrnya berbanding ngn fizikal....sekadar nk kongsi jer....xde ape nk citer huhuhu....

TILL THEN, SEE YAA

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...