Friday, October 02, 2009

Misteri

Salam....
haaa...post ni di ilhamkan drpd post kak Suraya...
ada jgk tajuk ni kat blog kak Suraya...
nak jgk citer gak kisah misteri yg berlaku kat aku baru2 ni....
dan2 malam ni malam jumaatkan...
warga Melawis ni baru je abis tgk citer hantu td...
tu yg nk tulis pasal ni lak...

mcm kes Kak Suraya tu tersebut nama org x kenal time tgh demam panas yek...
siapa la gerangan org tu ?? hahaha...

kisah aku lak lain ckit...
kes ni terjadi time first final exam aku isnin lepas....exam tech comm wkt petang
abis je exam tu aku decide nk gi FIST tuk tgk markah lab test digital aku....
so nk dijadikan citer aku turun naik turun naik cari bilik lec nk tgk coursework...letih aku....
dah tu lalu la kat bangunan FIST yg bersambung ngn CLC...aku naik la lif CLC tu...wkt tu dah petang nk maghrib la jgk..tak de org dah kat situ..... bila naik tu terpikir la aku nak gi cari lagi bilik lec tu...naik la tingkat atas sekali.....tup2..alamak salah tmpt...tingkat yg bersmbg dari CLC ke FIST tu tingkat satu...aku gi naik kat tingkat 2....

aduihh...turun la balik...haaaa...time turun ni la jadi kes yg diberikan oleh aku misteri tu...
waktu aku tekan butang lif tu....still ok lagi bukak dgn elok...n time aku masuk tu aku tekan la butang close[beria nk sebut satu2]...time tutup je lif tu....tetbe suara pompuan dalam lif tu kan ckp "Going down3" DAN "OVERLOAD2" dan mintak kuar ...n cakap lagi "OVERLOAD2"...
padahal wkt tu aku seorg je dalam lif tu...pelik aku..mata aku x pandang tpt lain dah selain tulisan OVERLOAD tu.....

aku terpikir "haih, aku seorg je kot...bkn ramai..ni Lif perli aku ke mmg ada 'ramai' dalam ni?"...
pastu aku gi tekan la butang open..tapi x boleh bukak....lagi pelik..."haih,tadi ckp overload tp nk kuar je x leh"...hmmm...tgk2 lif ni bergerak la ke bwh....turun ke tingkat yg aku nk gi dengan stil ckp OVERLOAD2...."la...turun la pulak lif ni td ckp overload" bisik hati aku....menunggu pintu lif tu buka punyer la lama....tunggu punyer tunggu punyer tunggu..buka jgk....last2 boleh la aku kuar smbil pandang ke lif tu dlm keadaan pelik...."LIF ni rosak kot"kata ku utk menyedapkan hati....so aku pun gi la sambung cari Bilik lec tu...sambil cari2 bilik lec...terpikir gak aku nasib baik xde cermin kat dlm lif tu (mcm FSER)...mane tau ada 'benda' kat blkg ke kan...hahahhaha...saje berfikiran seram seketika....

haaaaa tu la citer misteri aku yg berlaku baru2 ni....mcm manekah perasaan anda bila ada dlm situasi aku...???? biasa je kannnnn....xde hal la...

11 celoteh:

sitisuraya said...

eee takut.td masa akk baca post awk, akk siap pusing belakang cek tengok-tengok ada "org" tak yg sama2 turut baca blog. :P

hehe.akak terkena buatan siapa lah malam tu.isk2

Aizuddin said...

hahaha,
ye ke buatan org...
mane tau jodoh dari kayangan kan...
huhuhu....
beruntung tu....
hahha

CHu said...

hahahah.semua itu dugaan..hahah...

Aizuddin said...

ko ni salah amek taglink movie r...


ITU SEMUA CCCCOOOOBAAAAANNNN.....
acooobaaaannn...
hai mambang tanah,mambang air,mambang api,mambang angin....

hahahah

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

wuwuwuw...terasa seram la plak nak nek lif berkenaan..huuuu...slame akk di mmu..sungguh jarang sekali naik lif...fuhh nsb bek ...huhuhu..pasni nek tangga jela..

p/s: nnt ade peneman jog di tangga laks..opss..heeeee

Aizuddin said...

haaa...mane tau ada jgk kan peneman kat tanggau tu...
tgh2 naik...terasa berangin je kat blkg...
hahahah....

Anonymous said...

Assalamualaikum,

owh sy orang yang komen panjang ari tu..ok no problem.. tu perkara biasa..apa salahnya kita berkongsi..


kita ni kan saudara seislam.. sama2 lah kita nasihat menasihati. good luck untuk exam yang mendatang..

ingat!selepas exam kita masih ada peluang untuk mendapat kejayaan dalam exam kita..jangan putus asa dengan Allah.. Allah tidak suka orang yang berputus asa dengannya.. peluang itu ,ialah byk berdoa.. banyak solat hajat,banyak solat tahajud..

ok la tu sahaja assalamualaikum..

Aizuddin said...

insya allah...
selagi masih ada masa sblm exam..
selagi tu ada chance tu mengubah sesuatu benda ....
terima kasih bebyk...selalu2 la singgah di blog PANDANGAN SEORANG HAMBA yek....(^_^)

*~*|nsy|r4h q4h|r4*~* said...

berangin takpe..jgn terasa dirennung menusuk kalbu sudey..huhuhuhu

maduz said...

Lif rosak tu...

Aizuddin said...

to kak erma :
kalu direnung tu jodoh...
bkn benda lain dah tu...
hahah

to maduz :
rasanya lif rosak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...