Wednesday, October 26, 2011

Explore BearHill

Salam...

first of all....
Happy Deepavali to all Hindus...

hurm...
ari ni cuti kan..
ape yg aku wat ari ni..
xde ape sgt...
just naik bukit beruang je...
tapi kali ni berpeluang tuk extent drpd daki bukit beruang kepada explore/jungle trekking bukit beruang...
aku tak sangka lak ada jalan lain selain jalan tar yg di sediakan kat bukit tu..
kami (aku,mubarak,nik) sedar menda tu bila kami kat puncak bkt n perasan ada beberapa org cina lalu satu tpt  yg terperosok sikit...ye r setakat yg kami tau,menara pemancar TM tu je la paling tinggi n xde jln lain dh..
tgk2 ada jln lain rupanya...
kami pun decide tuk explore sendiri...
rupanya mmg ada trek tuk motorcross or basikal extreme nyer..
kami lalu r,nk tau mana tembusnya...
menarik...jalan2 dia mencabar gak...
bila fikir balik, "boleh ke basikal bmx tu lalu sini?"
mcm ssh sgt n yg penting leh survive ke pembonceng tu..aku rasa cam x je...

kami teruskan je la berjalan...mmg mcm jungle trekking r...
cuma x penat la...biasa2 je...
last2 kami jumpa gak jalan kuar...
sedar2 kami kat Muzaffar Height....huhuhu..
sesape yg duk Melaka tau r mana ni...
jauh gak drpd MMU...blkg jgk r...
kami pun try lg explore taman tu...
luas gak....jauh gak berjalan nk boleh ke jumpa lorong masuk ke Taman tu...
(taman tu betul2 dekat ngn IPK Ayer Keroh)..
last kali terjumpa r 1 jln mati..n kami decide nk patah balik ke bkt beruang...dh jauh giler wkt tu...
ada r pak cik duk situ tegur kami..
kebetulan dia tgh siram2 pokok...tyer kami drpd mana...
bercerita la kejap kat kami...
tgk2 dia bgtau ada 1 lagi trek org ada guna...
diorg tunjuk la kat kami...terkejut gak kami...
drpd Muzaffar Height tu bleh terus tembus ke Taman Dahlia blkg MMU...
tp kena tempuh semak samun sikit r trek tu...
kami pun decide r gi explore walaupun diberitahu oleh pakcik tu ada byk anjing kat situ..
suruh prepare kayu awal2...sbb selalu nya bdk2 basikal extreme or motor je yg lalu...
kami redah je...xde prepare ape2 dah...
kalu anjing kejar kami kasi je kaki kami ni kena gigit...hahaha
xlarat nk lari dah...bleh kata letih gak r...

disebabkan keta kami parking kat kaki bukit beruang....
terpaksa r kami jalan drpd Dahlia ke kaki bukit tu semula...
ngn jauhnya,panjat pagar MMU nyer...haha..
berliku2 jalan yg kami tempuhi...haha...
ape2 pun kami pekena sarapan mantap kat 1 kedai roti canai ni...
so perjalanan kami puas2 hati...best...rugi r bdk2 silat lain xikut...
tp untung gak korg xikut...takut2 tak larat je korg...
kami ber-3 xkisah pun...sbb menda ni seronok !!
haha...


Dikesempatan ni gak ni ucapankan SELAMAT HARI LAHIR kepada one of silat gayong's member...
NURUS SAADATUL ABADIYAH....yg ke teeettt....hahaha...kami adakan surprise celebration smlm...lepas meeting prog...makin tua dah ko...bawak cepat2 r kawin,beranak pinak,rupa dah ada,mcm2 dah ada...cukup dah tu...,semua tunggu ni...haha...bertungkus lumus nk cari kek feveret ko kalu ko nk tau r...hahaha...ke hulur ke hilir,ikutkan nk cari lg,tp disebabkan bdk lain ada kelas,xleh r kan...nk describe ke pasal ko kat sini...hurmmm...xpyh r...makin byk la aku kenakan ko nnt...ala,ko bukan baca pun blog aku ni....so xkisah pun aku nk bahan ko kat sini,xpe2 wat masa ni xde idea lg..huhu


Ok la sampai sini je aku nk membebel....haaaa...x bergerak lg FYP aku ni..target ari ni nk wat...nmpk gaya cam byk rehat je...TILL THEN,SEE YAA

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...