Friday, November 19, 2010

Salam Aidiladha 1431


Salam kepada semua...

rasanya masih dalam mood raya lagi..

so nak ucapakan kpd sume SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...

so...genaplah 3 tahun aku n kwn2 yg lain beraya di perantauan ni(Melaka je pun)...

tiap2 tahun aku menyambut dengan makin meriah...

mari kita recall balik ape yg aku alami dulu...

Time 1st Raya Haji 2 tahun lepas....aku n Fain je beraya...wahaha...abis solat raya,just duk dalam bilik hostel n mengadap komputer...perut lapar ni...tp kedai tak bukak lak...pasal raya kan...sume cuti...last2 beraya la aku bersama exo,Aida n Wani....waktu tu la aku kenal citer Twilight ni...hahaha....dengan naik keta 'Transfomers' eXo nyer...huuu...mmg kenangan...hahah

Time Raya ke-2...beraya di Melawis...alhamdulilah,waktu tu beraya bersama Kak Ada,Abg Nik Zarizi,Ijat Vanzente & Farahin....kami pakat2 gi event ALS lepas sembahyang raya...makan la kami sepuas2nyer pasal ditaja oleh Dima n Al Jazeera(tak igt la pulak nama kedai sebelah RSU tu)...puas jgk kat situ...

Kali ni pulak...Raya ke-3...makin meriah...beraya ngn ramai kwn2....Abg Aizam ada wat jamuan sikit lepas sembahyang raya...almaklum la nak kasi bebdk baru ni feel cam ne raya diperantauan...masing2 xleh balik pasal cuti sehari je....macam tu la....beraya la kami di rumah abg Aizam...btw,thankz to Bunga Raya Girlz pasal masak tuk hidangan kami...sedap !! wat susah2 korg je...lepas ni susah2kan la diri anda lagi...



so aktiviti nyer smpi la ke tgh hari...alang2 makan lagi la aku tgh hari tu...dah sume dah balik...kenyang perut disitu...balik je rehat2 jap....tup2...kul 4 ada org call...waaahh..Syam(Presiden Silat) ajak beraya umah dia lak...haha...aku join je la...Aku,Najiah & Riz...dapat la pekena Lemang,Rendang & yg penting Sup Kaki Lembu ...anda pernah rasa?? fuuhh berlemak,sodap !! 1st time dpt merasa tu...pastu tmbh lagi ngn Lemang nyer n Rendang nyer...hahaha...org lain dah abis makan,aku still melantak lg...bak kata diorg "perut ko ada berapa lapis din??" haha...jgn sangka kurus, x kuat makan....cuma x gemuk2 jer...terlebih kenyang disitu...




tp tak cukup sampai disituuuu....Malam nyer pulak gi ke event pak Arab lak di Main Hall...makan lg aku kat situ...daging kambing,ayam masak merah,ayam kurma...sume lauk aku rembat !! makan jgn tak mkn....full tank perut aku...btw,event pak arab kali ni antara yg paling bagus sepanjang aku join 2 tahun berturut-turut....lebih grand...Tahniah tuk semua...yg paling aku setuju ngn ucapan tuan direkter time event tu...mengalakkan org join kelab2 n beraktiviti...nice2... sempat lagi promote tu....tp mmg skrg ni kita kekurg org yg aktif dlm kelab...byk wat hal sendiri....paling tak leh bla,lucu tgk gelagat anak2 saudara Khamis...tak makan saman...time jumpa dulu nmpk cam senyap je..rupanya buas gak bdk2 ni....ish3...





apepun...happy la menyambut raya haji kali ni (^o^)....balik2 aku dah penat...bukan penat kehulu kehilir...tp penat pasal perut dah kenyang sgt...drpd pagi smpi ke mlm,makan je keje...sume menambah lak tu...hehehe....itu je la kot nk share2....TILL THEN, SEE YAA


p/s: dah makan banyak2 ni,exercise kena maintain beb....yg tak exercise tu la yg menyebabkan koleksi2 'antik' tu byk...sampai berlipat2 tu...rajin2 la jaga badan...time2 muda la kita maintain fitness ni....lain la kalu metobolisma badan tu tinggi...macam mane makan pun xde effect...

2 celoteh:

.: F@!n :. said...

myb tahun depan tahun last ko r din raya kat kmpus...cukup 4 tahun...

Aizuddin said...

tu r...tahun depan dah pasang hajat awal2...tak nak balik raya haji...hahaha...nak cukupkan sepjg belajar x balik raya haji...heh heh heh...insya allah 4 tahun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...