Tuesday, June 01, 2010

Yu Gi Oh


Salam...

hehehe..

akhirnya....selamat sudah aku mengkhatamkan anime ni....
anime yang mempunyai 224 episode...
actually dah lama berhajat nak tau citer akhirnya mcm mana...
dulu duk tgk kat ntv7 je...tak leh miss...
tp bila dah tau website2 yg leh tgk anime ngn buffering yg bleh tahan lajunya...
sambung la drpd part yg tertinggal dulu...
abis exam duk mengadap menda ni sambil2 siapkan kerja2 program,
pepandai la bhgikan masa...

overall anime ni menyampaikan satu je moral value dia....cuma dia pandai 'elaborate'kan jalan citer tu...nama pun author komik kan...so mmg bidang diorg yg menambah karakter baru,memusing jalan citernya....moral valuenya simple je...pentingnya nilai PERSAHABATAN antara satu sama lain...secara ringkasnya watak utama Yugi Muto,Raja Permainan...nk citer panjang lak...baca sipnosis sendiri r....ape2 pun aku suka cara Dualist(gelaran kpd pemain2 kad) mengatur strategi tuk kalahkan lawan...basically mereka mengunakan kad monster...ditambah dgn kad magic atau kad trap (tuk menambahkan keistimewaan pd kad monster atau counter tindakan lawan).....

aku pun pernah fanatik gak ngn kartun ni time dulu2....siap beli kad dia n main,tp skrg ni setakat layan anime dia suda....mcm tu la zaman budak2....kejap2 main keta dash,kejap2 main beyblade,kejap2 main crush gear,kejap2 main yo-yo n kejap2 main Jutaria....hahaha....ikut musim2 dia r..mmg best bila di imbas kembali...benda2 ni la antara medium kanak-kanak bersosial...kekdg berkumpul satu tpt main benda ni je...macam permainan2 tradisional yg lain...bezanya cara bermain je & peredaran masa...tapi benda2 ni kian pudar la sejak ada permainan2 yg lebih advance...macam Play Station...game2 mcm ni jenis indoor je r...bebdk main dlm umah cukup....xyah kuar umah...xde la ckp PS tu tak best,pasal aku pun main PS gak,cuma dah tak meriah la skang nie...halaman umah tak bising mcm selalu...takde dah main galah panjang,baling selipar,polis-perompak or game2 yg lain la...
nak buat cam ne kan....

Yugi Muto,mempunyai 2 personaliti satu yg asli,satu lagi roh yg menumpang sejak yugi asli tu menyelesaikan satu puzzle millennium...roh yg menumpang ni lupa asal usulnya...so,misinya mencari balik memori yg hilang...di akhir citer...roh ni baru tahu bahawa dia merupakan seorg pemerintah(pharaoh) di Egypt ...2 kad diatas kad kegemaran Yugi...

Seto Kaiba,musuh ketat Yugi...tapi musuh merangkap persaingan sihat la...bukan yg jahat...Kad kegemaran dia ,Blue Eyes White Dragon...one of the strongest card in the Dualist game....

Joey Wheeler a.k.a Jyonouchi(nama jepun)...salah seorang kawan baik Yugi..mereka ni selalu support Yugi dari mula sampai abis perjuangan...mereka sanggup berkongsi susah senang bersama...

Kad yg unik,Exodia...hanya boleh di seru bila dpt kumpul 5 keping kad ni semasa perlawanan...attacknya?? infinity!!

my deck n strongest cards...hehehe

ni antara kad2 yg dikumpul time dulu2..antara kad yg sayang la kiranya...ada satu kad drpd tu membawa kenangan bermakna utk aku...heh heh heh..



p/s: sambil2 tu...mari kita berdoa agar peristiwa yg sedia maklum skang ni,saudara2 kita yg memberi bantuan kemanusiaan ke Gaza ..harap2 mereka selamat dlm perjuangan mereka...Allahuakbar..!!

8 celoteh:

디야나 said...

ko tgk kt tenet je ek?
klu ade anime 2 ak nk~
hehehe

Aizuddin said...

aku tgk online je...
tp setakat ni buffering dia laju r...
nak website dia ke?

디야나 said...

nak gk~~

Aizuddin said...

ni dia websitenyer..

http://www.goodanime.net/

http://watchanimeon.com/

enjoy urself~~~

Ibi Gibreson said...

admin masih simpan lagi tak kad-kad ni?

Ibi Gibreson said...

Hi, admin masih simpan lagi tak kad-kad yugioh ni sekarang?

Aizuddin said...

ada lagi kot...kenapa?

Muhammad Adil said...

Salam Bro, Jual tak kad tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...