Monday, June 29, 2009

Register Kelab

Salam,
akhirnya boleh jugak aku update online kat rumah sendiri...
lama giler nk boleh on9 kat umah sendiri....sebenarnya dah lama dah wireless dipasang kat umahnya...tp oleh sebab agak buzy minggu lepas sehingga semlm....x dpt nk update blog....
sekarang secara rasminya aku dah pun memikul satu tanggugjawab yang berat....benda ni membuatkan aku selalu termenung.....aku fikir berjenak-jenak(bkn sejenak)....adakah aku layak tuk memimpin sesuatu organisasi or kelab??? aku rasa aku xde langsung ciri-ciri seorg pemimpin...untuk membuat satu keputusan dalam satu2 situasi antara benda yg ssh n aku sendiri fail dlm benda2 cam tu.....utk organize dengan baik....ssh gak...n nk bawak satu pembaharuan dalam kelab tu...wahhhh yg tu la cabaran yg ssh tuk aku....lagi2 ramai ahli2 core takde kat MMU tuk beberapa ketika kerana pratikal....hmmmm....walaupun asalnya aku x berapa suka tuk memimpin sesuatu benda ni...tp nk tak nk aku kena belajar jgk cara2 tuk menjadi seorg pemimpin....sbb suatu ketika nnt kita mesti jadi pemimpin.....dan benda ni bkn mudah nk jumpa....setakat baca buku mmg x jadi....tp tiap2 hari aku still memikirkan lagi....lagi dan lagi....layakkAh aku ni??? maybe Allah nk kasi aku pengalaman yg berharga n tak semua org dpt rasa pengalaman tu....

arghhhh lupakan la semua tu.....
minggu lepas merupakan minggu club registeration....sepatutnya week 3...tp diawalkan...
sakit hati tul...aku dah plan molek je tuk reg club...preparation khas nk wat wkt week 2...last2 week 2 jgk reg club tu...ape lg gelabah la aku....wat meeting n cari cara selesaikan...
bila meeting...dpt tau lak yg sebahagian ahli gayong akan pergi ke Kedah tuk PERTANDINGAN SENI MEMPERTAHANKAN DIRI peringkat kebangsaan....aku lagi binggung...cam ne nk jaga booth ni....kami kekurangan ahli tuk menjaga ditmbh dgn senior yg ada berpratikal....satu tekanan besar bagi aku.....even nk wat meeting pun ssh sbb diorg ada training dimalam hari... xnk kacau diorg training....takpe la...aku wat la mane yg sempat....mlm sebelum event tu...aku,amir,najiah,kak ada n abg Nik decorate booth...terima kasih jgk kpd abg nik sanggup turun membantu walaupun penat berpraktikal n sanggup tolong printkan banting Silat yg aku kasi dia.....ni gambarnya
aku wat last minute...so sory r....x dpt nk mintak gambar yg gempak2...ni je gmbr yg ada....

pada hari pertama.....kitaorg tgk sape2 yg free turun ke booth tuk jaga, agak kelam kabut sbb nk photostate flyers,pamplet,n borang kemasukan...pada pagi tu jgk kami baru dptkan cop dari STAD...terima kasih kak ada sbb tolg....wkt tu aku ada kelas pagi....so xleh nk wat ape.....boleh kata berpeluh jgk r ke hulur kehilir....2 3 kali.....tmbh2 kedai photostate jauh dah skang....mmg letih....dah siap sume tu buka la booth dlm kul 10.30...lmbt ckit coz nk settle sume tu....aku jaga la booth tu smpi ke ptg...promote la ckit....abg najmi pun turut serta....atas request abg hamdan lak....dia nk Gayong wat persembahan...sbb dah 2 tahun x wat.....so aku pikir2 punyer pikir dah la kekurgan org...buat jgk la.....ptg tu tutup je booth kitaorg training ckit...training pun cikai2 je..setakat ckp nk wat buah ape...n berlatih sekali pastu dah....balik tu aku angkut sume barang kat booth tu balik umah...aduiii sakit belakang aku...dah r jauh...sbb esoknya ramai yg kelas pagi...aku je free pagi...so aku la yg kena dtg awal pagi....
ni wkt hari pertama.....exo menyemak sekjp kat situ...lepak2 ngn aku....sementara yg lain ada kelas..

Pada Hari kedua, kami lengkapkan ape yg kurang di booth kami...cth mcm senjata...kami tmbh lg 2 3 jenis senjata....pagi2 aku dah kena bergerak angkut sume barang...jalan kaki merentas jalanraya...hahaha...mmg sakit badan jgk r..lagi2 kat bhgn bahu aku sebb nk kena angkat beberapa beg + ngn laptop...tp tak pe...anggap mcm latihan fitness..mcm citer dragonball....hahah...hari tu booth berubah wajah ckit...abg najmi bwk senjata dari umah dia...antaranya parang,simbat kecik,parang yg terukir ayat Quran(senjata ni unik bg aku),simbat panjang & pisau.....xcited aku bila tgk byk senjata...kan bagus kalu aku reti main sume senjata tu....petang tu kami prepare tuk wat demo....terima kasih jgk kat Kak Ain & Leen sbb sanggup skip sekejap kelas tuk silat ni....aku lak ponteng terus...hahahhaha....jgn ikut perbuatan aku......nnt jd tabiat lak....wkt tu terdesak...nk wat cam ne kan....wkt wat Demo tu...byk yg tak berapa nk jadi....mane tak nya training pun x cukup masa....ikutkan nk wat pecah genting tp atas masalah2 teknikal...tak dpt lak nk wat....tp mmg wkt demo tu boleh kata byk yg spontan....benda cam ni la yg kita nk bila bersilat....spontan je korg kunci atau elak drpd org serang....takkan la korg bila jmpe musuh...nk berlawan ni...siap suruh musuh tunggu jap sbb nk igt buat.."jap2 yek...aku nk wat buah mane yek..1 senang sgt...2 tak brp igt.." hahahha..takkan cam tu lak...mesti kena spontan...baru la ye....kalu tak aRwah la korg...aku jgk untung dpt gi kenduri arwah..hahha...tp aku tak kisah la..asalkan sume dah lepas...balik tu aku angkut sume yg ada...kali ni lagi berat dr semlm...sbb tmbh senjata kan...org yg spatutnya pegang senjata nk kena gi tournament sok...sok aku la yg pgg...jenuh aku berjalan...tercunggap gak dibuatnya
ni booth wkt ari ke-2....ada la tmbh ckit2 benda.....termasuk video2 terbaru...tp syg la gmbr tak brp clear...

Hari Last tuk open booth.....hari khamis ni aku kurang jaga booth sbb hari tu la jadual aku yg paling pack....pg smpi la petang.....straight pulak tu...takde wkt nk solat...tp pepandai r hidup nk cari masa tuk solat....giler la kalu x solat...mcm mane sibuk pun tolong la kwn2 utamakan solat dulu ek.....aku nk ucapkan terima kasih la kak ada,jiah & kak Ain....sbb jaga booth...balik2 muka kitaorg je yg jaga...ada yg smpi tertido kat situ, letih punyer pasal....n akhirnya tutup la jgk club registeration....alhamdulilah ada yg mendaftar...aku mencari org yg dtg sendiri ke booth nk mendaftar....nk yg ada inisiatif sendiri tuk belajar martial art ni...kalu dia masuk kerana kita cam paksa dia je....nnt time training tak turun jgk...aku nk yg ada full komitmen....semangat gayong tu kena ada!...wah giiituuuu....ptg tu mcm biasa r angkut sume barang balik ke umah,rasa mcm dah fitt je...haha....sedar2 bahu aku dh pun rasa sengal2 yg amat sgt...mcm bengkak je..tp takpe...buat dunno je...smpi skang masih lagi sakit2 bdn....ada tak yg sudi mengurut??!!! angkat tangan...hahahahha....
ni booth pada hari terakhir...sume benda aku dah letak dah...hahaha..complete set....

akhirnya sume dah berakhir..mlm tu kami wat first training...malangnya aku x dpt gi kerna ada urgent meeting....aku dpt join last2 time nk abis je....tak pe la.....tgk sume muka junior dah berpeluh abis dah...dlm hati " hai takkan dah letih kot...ni belum training ari isnin lagi ni"..hahaha...ape pun ni la pengalaman pertama aku buka booth utk kelab...dulu pun pernah merasa tp utk MMU Olimpik....ni lain lak..

ok r....nk gi tolg bebdk kat luar ni berkebun....sibuk je diorg berkebun ni...
haaaa...tgk..rajin giler....ni dah berjangkit ngn aku r ni...poyorrrrsss..hahahha

till then SEE YAA

8 celoteh:

fain said...

ha udin...housemate ku meramgkap hallmate aku hahahaha....coz kita tdo kat hall depan jer selalu..kuat kan semgt mu..perjalanan masih jauh lg..kami teman2 serumah akan sentiasa membantu mu...all da best...

..: nurafaz :.. said...

uddin..
ko leh nye..
cam aku ckp..
minda ko tu yg perlukan rehat..
mmg susah kan?
cube dlm ko termenung berjenak-jenak tu try ko cube bhagikan masa ko..mskipun x terbahagi.
kutip pengalaman dgn apa yang tlh ko lalui sebelum ni. InsyaAllah ko leh! Yakin ngan diri ko!
Cam ko ckp ngn aku, jika kita x rela, jgn wat. Tp ko dh macam rela, teruskan je. Bykkan berdoa, diberikan kekuatan. Saat tu ko akn rasa lain lah..serius..

anyway..kelas2 gak uddin..study kene jaga. buktikan pd mereka kita boleh. Aku, geng2 yg len de..if anything contact kitaorg. zuuppp...kitaorg smpai. Bab study, oleh krn ko satu kelas ngn aku n nadiah..mana tau blh tlg sesama kita. apa guna kawan kan??? ko pun dh byk tlh kitaorg..

pepun..diri ko tu kene kuat! Chayo!! Gambateh!! ko leh nye! tak boleh pun wat2 leh..

wah3...~~~aku ckp je hebat kan? padahal aku pun dua kali lima je ngn ko.. tak pe uddin. hebatnya manusia @ diri kita apabila kita melakukan sesuatu di luar jangkaan kita..oleh itu, teruskan apa jua yg ko sedang tempuhi ini..

p/s: aku ckp ni tuk diri aku juga~~~

Nurul said...

salamm...
hahaha..
korg nie betul2 berkebun ek??
okey lah 2.. jimat skit..
jgn lupe but reban ayam skali ye...

| eXo | said...

haha~
weh...
siot ko din...
ak teman ckp nyibok lak...
isk3~

Aizuddin said...

to fain :
ok2 nnt aku mintak pandangan & pertolongan korg...
satu rumah kot..mestinye r aku mintak tolg..

to nurafaz :
ntah la mira...aku x tau r....aku cuba sedaya upaya...terpikir gak aku ngn sbjk yg kita amek sem ni...sumenya susah2....aku pun risau dah...
sama2 la kita perbaiki diri..

to nurul :
jgn main gila ..ain...
kitaorg dah plan mcm2 nk tanam ni...
first sekali nk tanam tongkat ali hitam...
kedua ubi ...ketiga pokok anggur...hahha

to exo :
ye la...ye la...ko teman aku...
kira ok la tu yek??

| eXo | said...

@uddin: nasib ko ckp ak tman... haih~ kang ak emo kang... haha~

Anonymous said...

jaga diri baik2 yer...

Aizuddin said...

Terima kasih Anon....
sape ni yek....i wonder..hmmmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...