Tuesday, February 07, 2012

Dulu Sekarang Bekas Power Rangers




Jason Lee Scott – The Red Ranger

*Dulu: Lakonan pertama beliau adalah sebagai power ranger merah. Untuk pengetahuan mike sume, ketua power rangers ni adalah yang termuda dalam semua pelakon rangers ni dan yang paling berpengalaman dalam martial arts ni sebelum Abang Tommy (green ranger) masuk produksi.
*Sekarang: Bersara dari lakonan dan kini bekerja sebagai Ahli Bomba dan Teknisen Perubatan.


Kimberly Hart – The Pink Ranger
 *Dulu: Dia pon macam austin sebagai lakonan pertama dia. Sebelum berlakon dia seorang gimnas dan sebab tu dia banyak guna skill gimnastik dia dalam power rangers tu.
*Sekarang: Masih bergiat dalam lakonan.



Zack Taylor – The Black Ranger
*Dulu: Lakonan utama beliau yang pertama dan mempunyai latar belakang sebagai seorang penari dan belakon jadi pak pacak sebelom ni.
*Sekarang: Masih giat berlakon dan dia punye suara ada digunakan untuk cerita Open Season 2.



Trini Kwan – The Yellow Ranger
*Dulu: Minah ni lepas graduate dari sekolah dia terus join power rangers jadi trini. Dulu dia seorang pelarian dari Vietnam pada tahun 70an
*Sekarang: Dia dulu lepas Power Rangers dia ada gak belakon dalam Spy Hard dan The Crow: City Of Angels. Tapi sedih sebab yellow rangers ni meninggal dunia pada tahun 2001 sebab eksiden motokar.



Billy Cranston – The Blue Ranger 
*Dulu: Lepas kolej, David Yost ni berpindah ke California dan Power Rangers ni lakonan pertama beliau jugak. Dia ni pon ada background sama cam Amy iaitu gymnastik.
*Sekarang: Masih lagi berlakon
 


Tommy Oliver – The Green Ranger 
*Dulu: Masuk di pertengahan musim dengan memulakan diri dengan watak jahat setelah dihasut oleh Rita, dia mempunyai latar belakang karate dalam cerita ni. 
*Sekarang: Dia dah stop berlakon pada tahun 2009 dan buat keputusan kembali kepada karate. Berita terkini dia adalah join MMA Fighter


Sumber: Kumbang Jingga

7 celoteh:

Mawar Berduri said...

ske sgt2 power rangers ni.. smpaikn terpacak dpan tv 15 minit sblum start cte nih.. smpai fanatik nk beli baju dia.. jam dia.. sume r.. (pengaruh tv)

Aizuddin said...

tau xpe...mmg xleh lupa masa rancangan ni...tiap2 ari sabtu jam 5.30 ptg...mmg xleh miss..

Mawar Berduri said...

btul3.. smpai kdg2 tu bila dh fanatik sgt.. berharap dpt jd power rangers.. huhu

Aizuddin said...

haha..itu mesti~~
dulu,siap buat gaya lagi..
tp pelik ngape dlm tv wat gaya jd pwr rangers,bila try wat gak,xkuar pun baju power rangers..haha..
so imagine je lar jd mcm pwr rangers..haha

Aizuddin said...
This comment has been removed by the author.
Mawar Berduri said...

haha.. btul3.. kdg2 tu smpai tny kt mak.. npe tak jd cm dlm tv.. heheh

Aizuddin said...

hahaha...terbaik~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...