Friday, January 27, 2012

Baucer Buku 1 Malaysia...apa aku buat?


Salam..

huuuu..baru rajin nak update blog...
bila dah kurang update blog ni..
dah start malas dh...
gpun dh xbyk aktiviti mcm dulu dh...
dulu ada je aktiviti dlm kepala otak ni...
huhuhu..
ari ni ari ke-2 aku berjalan2..
mmg xstudy...
walaupun exam lagi seminggu je tinggal...
haih...apekan daya...(ceh padahal salah sendiri)..
smlm dari lepas zohor smpi ke mlm...
berjalan 1 melaka...gi kedai2 buku..
dengan hasrat nk guna baucer buku 1 malaysia la..
drpd Jusco AEON Melaka -> Mahkota Parade -> Dataran Pahlawan -> Jusco AEON Melaka balik...
haihhh...lenguh kaki...kecewa pun ada...
buku byk dh abis...
budak2 dah borong awal2 lagi...
yg tinggal buku2 biasa je la...aku pun bila tgk xde yg menarik perhatian aku pun..
member2 aku sume beli alat2 tulis...
aku xberminat menda2 tu pasal aku dh ada sume tu...kertas A4 yg aku nk pulak xde...
testpad pun xde...sume abis stok...hahaha...
ni la kali pertama tgk rak kedai buku byk space....

walaupun jauh dh merantau,
1 buku pun aku xbeli...mmg rugi masa je rasa...
tp member2 aku borong alat2 tulis smpi RM100...
tibai kalkulater sume...tgk mcm byk...
hakikatnya sikit je barang2 tu...tp dh RM100..
nmpk nilai wang kertas tu mcm mana skrg...
tp ape2 pun aku dh membelanjakan RM 3 tuk cool blog !!!
haha..tu aku suka...1st time n aku rasa berbaloi...mmg betul la org ckp sedap..
mmg sedap..pasni aku boleh beli lg r..
dah start ketagih dh kot...haha
kami balik ngn kecewa (masing2 xjmpe buku yg dicari)..

shopping buku rupanya tak stop pada hari khamis..
rupanya continue pula episodenya ari ni...iaitu jumaat...
igtkan nk shopping lepas exam...
tp lepas gi mph kat Mydin MITC....
bukunya berlambak walaupun kedai kecil..
ramai org tak tau lg situ ada kedai buku...
nak2 lak buku yg dikehendaki ada kat situ...
borong la kat situ td...haha...
berapa kali keliling cari buku pun aku xtau...
tp tu la...1 benda yg aku perasan berdasarkan 2 hari gi kedai buku ni...
mmg ramai aweks2 gi kedai buku....
laki ssh nk nmpk...jelas lagi terang yg golongan yg suka baca buku(xkisah buku ape)
ramai pompuan....kpd laki2 tu,agak2 nk cari jodoh express..
selalu la gi kedai buku start skrg hingga ke bulan 3...
ada la tu jmpe yg berkenan nnt...haha...buat2 r selisih ke...nk amek buku yg sama ke..
haaa kan...baru r romantik sikit,xpun selisih part kategori buku yg sama pastu sipu2 malu nk amek buku....mcm aku td...hahaha!

ape pun...selesai sudah memborong buku...tp masih ada baki baucer lg..
wah...aku dh blank nk beli ape..nk belikan tuk adik,sume menda diorg dh ada...
ntah la...tgk la nnt mcm mana...

Ni la buku2 yg aku beli...huhuhu...kategori politik & kekeluargaan je yg aku x sempat beli...kalu bleh nk try beli dr semua bidang...kecewa aku xde buku komputer yg aku nk !! mana buku hacking weh??? adoi..tp 1 buku komputer RM150 mmg xleh r aku nk beli buku2 ni..ada hikmah tu...tp yg terkejutnya aku beli novel !!! aku sendiri x caya...tu la novel pertama aku...kwn aku ckp citer dia best..xtau r...dia follow sume citer Ramlee Awang..dia rekemen tuk starting buku tu,so aku pun try la beli..huhu

p/s: byk2 buku ni,aku xtau baca ke tidak...2 buku nipis yg aku beli 2 tahun lepas pun x baca2...so ntah la..beli je dulu...

3 celoteh:

Mawar Berduri said...

nice entry.. sy pun tak tau nk beli buku ape dh..tp part yg jodoh kt kdai buku tu. mmg lawak.. hehe.. nice entry... =)

Aizuddin said...

thanks sebab jenguk ke blog ni~~

Mawar Berduri said...

sama2.. hehe.. dh follow dh pun =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...