Sunday, January 22, 2012

FYP Project Review


  Salam...

hurm...post sebelum ni ada janji nk tunjuk mcm mana FYP aku kan..
so skrg entry ni reviewkan ape yg aku telah buat selama 2 sem ni..
bawah ni adalah video tuk aku nyer projek..
Flash Cards guna Augmented Reality Technology...
ape dia Augmented Reality tu??
hurm...cam ne ek nk explain...
senang citer AR ni menda yg maya yg boleh tgk dlm real life...
dia lain drpd Virtual Reality...nak senang anda google la..

Sistem aku basically utk bdk2 tadika belajar kenal abjad & huruf..
so flash card yg selalu cikgu2 guna tu, kali ni ada kelainan sikit..
bdk2 boleh tunjuk kad2 huruf tu depan webcam,
nanti diorg akan nmpk objek 3D keluar dekat kad tu...
berserta dengan sound effect (tp dlm video ni kurg dgr atas sbb2 tertentu)
quality video pun xberapa bagus...sory... :-|

video

Layan je la video ni..huhu...Flash Cards using AR technology

video

ni video projek member aku...Multitouch for pre-school children for reading...

video

ni pun sama...

ni la review serba sikit...nk review byk tak la pulak record semua projek...huhu...ok la Till Then,SEE YAA!!

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...