Tuesday, September 21, 2010

Selamat Ber'EXAM' lah yek...

Salam...
seperti tajuk diatas...
ari ni bermula la minggu Final Exam kpd sume bdk2 MMU...
dan Selasa tuk bdk2 UPSR lak...
aku abis Final Exam ni,bdk2 PMR lak...

biasa lar,hujung2 bulan ni bulan Exam...
so Sem ni aku bertemu ngn bdk2 yg mmg ada tp maybe aku je yg tak jumpa spesis mcm tu sebelum ni...
kali ni bertukar lak selera tempat study...
so,ada la teman2 yg join sekaki study mlm2...
ada jgk la yg aku jumpa esok nk exam baru ari ni nk try faham subjek tu..
dia totally kosong...rasanya bdk Foundation...esok nk exam Accounting mlm tu baru nk tau sume pasal accounting...ngn tak tau basic pasal dulu bdk sains tulen...wahhhh...berani mati sungguh bdk2 ni....n dah try tyer2 dah pasal extend...xtau r aku nk ckp ape....ape yg diorg alami sepjg sem ni pun aku tak tau...sayang la...freshies lg,first sem lak tu....adoi...aku tgk pun dh rasa kecewa...member aku yg Diploma Accounting,cuba r sedaya upaya mengajar bdk2 ni...kpd kwn2 kat luar sana...jgn r jd cam ni...even yg aku tgk je pun dah rasa kecewa...ni kan kalu org yg sara kita...lagi la kecewa kalu kita wat perangai cam tu...even kalu tak faham pun,cuba r cari jalan cam ne nak counter masalah tu...at least cari past year,tgk soklan mcm mane....paling koman pun baca la slide tu...hafal2 la mane patut...usaha dulu la semane yg boleh....

ada jgk yg aku tgk amek sambil lewa je...tu tak leh kata ape la...ape2 pun sume nyer bergantung kepada diri sendiri gak..alhamdulilah,kwn aku seorg ni dah berubah...dulu jenis mmg tak pikir study,skrg dah tekun sungguh study...sume nyer pasal niat je...kalu betul2 tekad,mmg akan buat...tgk ngn semangatnyer,aku pun sanggup teman...tak kisah lah walaupun aku prefer study seorg2...bising2 ni tak masuk gak kekdg...

so tu la serba sedikit ape yg aku nk share....Tepuk data,tanya selera....sama ada selera anda ke belah nk extend or nak mendpt segulung Ijazah/Diploma dgn jayanya....Till THEN SEE YAA...


ALL THE BEST TO ALL OF U !!!!!!

1 celoteh:

Anonymous said...

gud luck r my friend..
do u bez..
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...