Tuesday, March 06, 2012

Rayyan Fantasi

Novel Pertama aku baca
Salam...

hurm..ari ni abis la aku baca novel ni...
ni la novel pertama aku baca sepjg aku hidup ni..
aku xpenah baca novel n xsuka membaca...
tp dek kerana saranan kwn aku dn nak menghabiskan Baucer buku 1 Malaysia tu..
aku beli la...

untuk memulakan membaca novel tuk org mcm aku bknnyer senang...haha
ssh giler kot nk stay membaca..
tuk 1st try..aku baca xsampai 3 mukasurat...tau2 dunia dh gelap..
aku dh start berfantasi dgn dunia sendiri diiringi empukan sofa tempat mana aku lepaskan keluh kesah aku disitu *(haaa nmpk2 !!! ayat novel dh kuar dh !!)
2nd try,jauh gak la gi...2 3 chapter...tp still xtahan terus tutup buat keje lain..
aku xleh duk baca n duk statik je...kalu komik tu nmpk gak lukisan tu gaya dia serang balas..
tp novel ni pyh la sikit...lagi2 part intro..tgh nk kenal ngn karekter2 dlm novel...

lama-kelamaan aku gagahkan diri tuk baca gak..cari la posisi duduk yg selesa tuk baca novel ni..
makin lama makin ok...drpd 2 3 chapter sekali baca..dh jd 5 6 chapter...pastu jd 10 chpter...
cerita pun makin lama makin menarik...tp tuk pdgn aku personal..
setiap kali aku baca,aku bleh agak mcm ni jd nyer mcm tu jdnyer...
sbb citer fiksyen kan..kalu selalu tgk anime...konsep dia lebih kurg serupa ngn citer dlm novel ni..
makhluk asing dtg hidup kat bumi...pastu ada krisis kat tpt asal usul...
tp part cinta tu aku ssh nk predict la,dlm anime mana ada cintan-cintun sgt...mmg x sangka lak penyudah dia mcm tu...mmg betul la kwn aku kata..tuk beginner or citer yg ringan2 better la novel ni..
anda x ssh nk bayang or hayati citer dia...

tp congratz la kat En.Ramlee Awang...cara dia buat story ni best..cara dia susun plot tu nmpk lawa...mmg betul la byk elemen suspen yg dia buatkan org nk baca lg..
tp mybe tuk kali ni aku xterasa mana suspen tu...boleh je aku tutup novel tu tgh2 klimak tanpa rasa eager nk baca lg...maybe sbb aku pun 1st time kan..or mungkin dh terbiasa kot ngn jalan citer alien turun bumi..haha..ntah la...anime jepun byk gak mcm tu..cuma xtertumpu pd alien je..kekdg setan la ape la...
bibik2 cinta & elemen persahabatan dlm novel boleh tahan gak bestnyer...kekdg tersenyum aku sorg2 baca...haha..teringin gak nk rasa lepak2 gembira mcm dlm citer...

tuk sape2 yg x baca lagi..aku sarankan tuk baca...
tuk isi masa2 lapang tu..
btw,aku rasa aku tertarik ngn cover novel baru En.Ramlee Awang la pulak..
Fiksyen 302..mcm best...tp xtau r...
sape2 ada n rasa nk kasi pinjam...hulur2 la ek..
kurang2 nyer ada la semangat nk baca n cepat abis sbb buku org n kena pulangkn..
hahaha...(*tgn di dada mata ke atas)


p/s: syukur ke hadrat Illahi...result tuk Sem 2 Delta dh pun kuar ari ni...Alhamdulilah..keputusannya luar jangkaan aku sebenarnya...tu la..sem yg paling susah bg aku dgn adanya 5 subjek core/major & FYP 2 bertukar menjadi sem paling cemerlang aku spjg duduk di MMU...Syukur sgt2...tp kenapa la xde perasaan ape2 time check tu...lgsg x berdebar sprt dulu2...Apepun 1 Sem je lagi~~~ woohooo..begitu cepat masa berlalu bagai angin meniup bulu pelapah sang melati dipadang yg menghijau luasnya *(ayat novel lagi !!! argh ni gara2 Rayyan Fantasi la ni !! ish !!)

2 celoteh:

szi said...

buku2 ramlee awang mursyid sume best2.. trust me.. xde la jiwang mlampau ke ape.. misteri y kdg2 kita x tfikir pon.. serius... den da khatam smua buku2 dia =)

Aizuddin said...

waaaahh...
jumpa sorg lagi peminat tegar
Ramlee Awang...
Insya Allah..nnt baca lagi novel2 dia yg lain...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...