Thursday, August 01, 2013

1st Anniversary of working

Salam...

haaa...kali ni baru dapat gigihkan diri menaip tuk update blog..
sekala sekadar bukak blogger,taip2...pastu delete balik...haha

so rasanya dah terlambat utk ucapankan selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak !!!!
hahaha...
ucapan yang sesuai sekarang adalah Selamat Memburu Al-Qadr...
kalau boleh jangan la target malam ganjil je ek, try la sapu semua 10 malam terakhir tu..
kalu tak mampu,baru la buat backup plan tu..cuma takut tembak tak kena je la...
baik ko tembak semua sekali...(xfaham abaikan)..

Hari ni 1/8/2013,genap 1 tahun aku bergelar staff TM...
Alhamdulilah,syukur tak terhingga kerana masih lagi disini dan dalam kalangan yang beruntung...
kenapa beruntung?? cuba anda tanya2 kepada kawan2 serumah yg mempunyai perkerjaan yg lain drpd anda..anda akan rasa anda bertuah dengan keadaan sekarang...

Dalam 1 tahun,utk skop kerja aku,aku rasa tak banyak lagi yg aku dpt belajar...
bidang teknikal luas dan setiap bulan ada je benda baru yg perlu kita ambil tahu,
benda yg sedia ada pun belum master lagi,ni kan pula nk belajar benda baru...
tak ke tunggang terbalik jadinya....tp hadap je la...buat bodo pun ada kekadang tu..
tp bila dah keje ni,xleh dh buat mcm belajar dulu, belajar satu2 topik tu, xfhm terus ckp "ni xkuar final ni,SKIP !!!"...skrg even ko xfhm,ko kena fahamkan jgk...

Part yg paling susahnya adalah belajar daripada pengalaman,dpt sakit dulu baru belajar...haha...
kalu org lain mungkin diajar step by step...xpe,masing2 ada style masing2....kita yg nk belajar ni,buat cara belajar...nak kata macam2 dah kena,xde la..tp merasa la jgk sume tu...tp xpe,tu part of dunia kerja...kita kena terima,jangan cepat melatah...tu je...

Paling best adalah melihat rakan2 dah start melangkah dunia kerja sepertimana aku sekarang...
yang masih mencari,takpe,rezki tu akan ada....mungkin lambat ckit dtg menjenguk anda...
aku mampu senyum bila dengar rungutan2 rakan atau lebih kpd pengalaman yg tak berapa nk best dirasai...
seronok mendengar cerita masing2...biarpun menda tu xbest...atleast dh ada geng utk bercerita pengalaman...aku dulu terpaksa kena hadap sorg2...nk bercerita ngn member,member tgh sibuk ngn final year kan....karier konflik org panggil...

Tu je kot...hahaha...makin buntu aku nk conteng ape kat blog ni..padahal byk je aktiviti yg boleh dikongsi...
TILL THEN,SEE YAA


p/s: Bulan Ramadhan kali ni sgt3 memberi 1001 makna buat aku...Benarlah Ramadhan itu bulan mulia...bak kata ustaz dlm 1 ceramah dlm Youtube,kalu kamu imbas balik,ape yg kamu pohon pada bulan ramadhan tahun lepas,mesti dah tertunai sebelum dtg ramadhan kali ni...Insya Allah...(benda ni depand pada keadaan anda waktu berdoa tu jgk).



0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...