Wednesday, May 29, 2013

Hampir penutup Mei...

Salam....

hurm...agak lama tak update blog kan...
hahaha....masa utk aku luangkan ke dunia blog dah pun makin jadi terhad dan terhad..
sekarang baru aku faham kenapa abg2 senior dulu yg aktif berblogging berhenti selepas
masing2 dah mula berkerjaya...

serius susah nak cari masa KALAU dah umah pun xde ternet...haha
kalu time ada ternet,taknk pulak hapdate...
so tu sume masalah diri sendiri...

Hurm...dah bulan 5 dh rupanya...
sedar tak sedar dh genap setahun aku meninggalkan dunia kampus...
masih lagi rindu akan lifestyle kampus...(nk bajet muda lagi)
masih lagi ulang alik ke Melaka bila ada masa free,mengenangkan nasib geng yg xhabis2
suruh lepak Melaka...

Bulan ni gak dah genap umur aku 23....haiiihh..
xleh nk bangga2 dh ngn umur 22...hahaha...
sbb bila ckp je umur 22 kat staff TM,sume muka masing2 nk terkejut beruk...
mcm xpenah jumpe je...Allah dah panjangkan umur kita setahun dan pendekkan masa kematian
yg kita sendiri xtau bila...yg pasti makin dekat drpd sebelum ni...

Bulan ni gak macam2 aku kena hadap...
boleh kata dah start stress ngn keje...
almaklum la ko dh keje dkt nk setahun tp xreti ape nk kena lekuk ke ape...(statement sndiri ni)
banyak ilmu yg aku belajar dalam perihal keje n dalam perihal kehidupan seharian...
makin lama pemikiran ko dah bertukar sikit demi sikit..
drpd tak penah nk fikir psl perkara ni,ko akan terfikir perkara tersebut atas sebab persekitaran
ko yg selalu sebut perihal tu....
drpd benci nk dengar,mula rasa cuba nk dgr & tahu sikit2...

Sedar tak sedar gak,dah 1 bulan lebih kot asyik balik dkt2 tgh malam...
hahaha...almaklum la keje kena ulang alik KL-Putrajaya/Cyberjaya...
jarak dh 30 min kalu x jem...kalu habis sini kul 9 mlm,smpi umah kul 10 atau 10.30...
xtermasuk gi lepak ngn malaun2 yg intern kat area2 situ...hahaha...
tp aku leh kata enjoy sbb hari2 belajar benda baru...
*boleh la kata mcm tu sbb ko bujang lg,cer dh ada anak bini nnt,merungut mcm geng2 lain la*

Bulan ni gak bertimbun jemputan kahwin...
xsempat wo nk gi sume...aku gi mana yg sempat je la..
tahniah kepada mempelai pengantin...
Semoga diberkati Allah sentiasa...
Org keep tanya aku bila,aku bila...soklan tipikal..
dan aku sokmo jawab jawapan yg merapu...& paling hebat kena,ayah aku sendiri..
hahaha...terus xnk tanya dah...tp kena gak sindir ckit2...buat dunno je..

ape lagi aku nk merepek....
hurm...
xde la kot..
sementara menunggu testing settle...
hapdate blog kejap...
hahaha...

0 celoteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...